Polsko počítá s další expanzí Kofoly; ta ji však tají

Adam Junek
29. 11. 2009 19:20
Česká potravinářská společnost chce rozšířit aktivity
Foto: Kofola

Varšava (Od našeho zvláštního zpravodaje) - Český nápojový gigant Kofola se vzdor krizi nejspíš rozhodl růst. A to na trhu, kde už je dobře znám a díky němuž si buduje pozici jedničky na středoevropském trhu - v Polsku.

Již dříve společnost sléze fúzovala s polskou nápojářskou trojkou, společností Hoop, a společně vytvořily holding s obratem okolo devíti miliard korun ročně. Působí přitom také na Slovensku a v Maďarsku.

"Kofola nám již oznámila, že zde hodlá v potravinářském sektoru růst. Tedy že připravuje novou investici," potvrdila deníku Aktuálně.cz Iwona Chojnowska-Haponik z polské agentury podporující zahraniční investice.

Kofola odmítá jakékoliv své kroky v Polsku prozrazovat předem. V tuto chvíli dokonce popírá, že by chtěla koupit nějakou jinou firmu.

"Žádnou investici v Polsku nyní nepřipravujeme, nechystáme nákup žádné nové továrny," uvedl mluvčí Kofoly Martin Klofanda.

Polské zdroje však uvádějí, že ve hře je převzetí či zfúzování některé společnosti. "V současné době se zejména v tomto sektoru projevuje tendence ke konsolidaci," míní Chojnowska-Haponik.

Kofola vstupovala na polský trh v roce 2003, kdy v tomto regionu založila obchodní značku. Posléze nedaleko Varšavy otevřela nový závod na džusy a limonády.

 

Právě se děje

Další zprávy