Pohodlná jízda v Pendolinu se od září prodraží

čtk
25. 7. 2007 12:30
Za první třidu cestující připlatí 12 procent

Praha - České dráhy od 1. září zvýší cenu jízdného vlakem SC Pendolino v první třídě přibližně o 12 procent, jízdné ve druhé třídě  zůstane zhruba stejné.

Zároveň ČD zavádí nový druh jízdného, který umožní cestujícím jízdu regionálními vlaky i s Pendolinem na jednu jízdenku. Novinářům to dnes řekli zástupci Českých drah. Ředitelka odboru osobní dopravy a přepravy ČD Luďka Hnulíková uvedla, že úprava cen pro Pendolina souvisí s ukončením období zaváděcích cen pro rychlíky vyšší kvality.

Připlatí i studenti

Doplnila, že úprava cen se dotkne také žáků a studentů, kteří budou od září platit vyšší cenu za rezervaci místa v Pendolinu. Nyní platí 86 korun, od září to bude plná cena ve výši 200 korun. Po úpravě cen tak zákazník zaplatí za jízdu z Prahy do Ostravy ve druhé třídě 500 korun a v první třídě 750 korun.

Při cestě z Prahy do Břeclavi zaplatí ve druhé třídě 400 korun, v první třídě pak 600 korun. Toto jízdné zároveň zákazníka opravňuje využít regionálních spojů, kterými se dopraví do stanice, v níž Pendolino stojí. Součástí změn je i to, že od 1. září budou ve vlacích SuperCity platit nabídky a slevy, které platí i v ostatních vlacích nižší kvality. "Jediné, co zůstane, je povinná rezervace," poznamenala Hnulíková.

 

Právě se děje

Další zprávy