Plat ve firmě: 53 tisíc. Ale berou jen jednoho z 330

Ekonomika Ekonomika
12. 10. 2010 10:58
Developer Ekospol popsal, jakou zvolil platovou politiku
Peníze. Ilustrační foto
Peníze. Ilustrační foto | Foto: Aktuálně.cz

Praha - Developerská firma Ekospol vyplácí svým zaměstnancům v průměru 53 tisíc korun měsíčně hrubého, vyplývá z výroční zprávy společnosti za rok 2009.

Firma současně s výroční zprávou zveřejnila, jakou platovou politiku nastolila a jak si vybírá své lidi.

Není to snadné získat uvedenou mzdu, ukazuje se z toho, co Ekospol zveřejnil. Firma se s průměrným platem 53 tisíc korun řadí k společnostem s vůbec nejvyššími mzdami v Česku.

Ještě před krizí, která developery postihla velmi citelně, činil průměrný plat o devět tisíc korun méně. Místo 57 lidí nyní Ekospol zaměstnává jen 49 osob, které si ale přijdou na lepší peníze.

"Dlouhodobé statistiky říkají, že přijmeme pouze jednoho z 330 uchazečů o práci," uvedl ředitel Ekospolu Evžen Korec. Navíc ještě ve zkušební době se firma rozloučí se dvěma za tří přijatých uchazečů.

Firma jde proti všem trendům, které nyní razí její konkurenti, pokud jde o práci s lidskými zdroji.

Ve společnosti neexistuje žádný kodex oblékání. Nařizovat svým zaměstnancům, co si mají oblékat či dokonce jak často mají chodit ke kadeřníkovi, považuje ředitel Korec za absurdní. Stejně tak neexistují ve firmě kanceláře typu open-space. Zaměstnanci mají vlastní kanceláře po dvou až čtyřech lidech.

Firma neorganizuje žádné teambuildingové akce. „Ukazuje se, že ti nejlepší v oboru jsou výrazné individuality, které se nerady zapojují do kolektivních aktivit," popisuje Korec.

 

Právě se děje

Další zprávy