Praha - Nejlepším českým hostincem je podle speciálního časopisu o pivě Pivo, Bier & Ale Zájezdní hostinec Černokosteleckého pivováru v Kostelci nad Černými lesy. V hlavní kategorii prvního ročníku výročních cen časopisu byla hodnocena atmosféra podniku, kvalita a výběr piva a kvalita kuchyně.
V rámci slavnostního večera v pražském Klášterním pivovaru Strahov ocenění obdrželi vítězové celkem 16 kategorií.
Nejlepší českou hospodou se díky kvalitě piva a atmosféře místa stala pražská pivnice U Hrocha. Nejlepší pivotékou je Pivkupectví v pražských Nuslích. Nejlepší pivovarskou prodejnu podle měsíčníku mají v Pivovaru Černá Hora.
Mezi oceněnými osobnostmi roku jsou například manželé Tkadlecovi, kteří loni znovuotevřeli pivovar v Úněticích u Prahy. Za dlouhodobý přínos pro české pivovarnictví byl oceněn například Josef Tolar, který byl dlouhá léta sládkem Budějovického Budvaru.
První tuzemský speciální časopis o pivě Pivo, Bier & Ale vychází od loňského ledna. Každý měsíc šéfredaktor Pavel Borowiec vydává 5000 kusů periodika a údajně všechna čísla prodá, zejména ve speciálních prodejnách piva, jež dnes nabízejí hlavně produkty z minipivovarů.
Vítězové jednotlivých kategorií:
Tradiční český hostinec: Černokostelecký pivovár Kostelec nad Černými lesy
Česká hospoda: U Hrocha, Praha
Pivní bar: Zlý časy, Praha - Nusle
Pivní bar a restaurace: Kulový blesk, Praha
Pivovarský hostinec s vlastním pivem: Klášterní pivovar Strahov, Praha
Pivovarská restaurace: Antošův pivovar s krčmou Slaný
Pivotéka: Pivkupectví, Praha - Nusle
Pivovarská prodejna: Pivovar Černá Hora
Pivovar s vlastním hotelem, hostincem a dalšími službami: Chodovar, Chodová Planá
Mistr výčepní v hostinci: Bohouš Hanzík, U Jelínků, Praha
Mistr výčepní v pivním baru: Jiří "Bejček" Stehlíček, První pivní tramway Praha * Klára Valuchová, Pivovarský klub Praha
Osobnost roku - pivovar s výstavem do 1000 hl: Martin a Adam Matuškovi, Pivovar Matuška, Broumy
Osobnost roku - pivovar s výstavem do 10.000 hl: Lucie a Štěpán Tkadlecovi, Únětický pivovar
Osobnost roku, nezávislé pivovary s výstavem do 400.000 hl: Miloš Hrabák, ředitel Pivovaru Vyškov
Osobnost roku, pivovar s výstavem nad 400.000 hl: Roman Havlík a Petr Menšík, Pivovar Svijany
Dlouholetý přínos pro české pivovarnictví: Pavel Jákl, publicista a historik * prof. Gabriela Basařová * Josef Tolar, dlouholetý sládek Budějovického Budvaru