Ocelárna Evraz Vítkovice Steel obnovila provoz

ČTK ČTK
13. 1. 2014 10:07
Za poslední rok stála ocelárna několikrát, Evraz chce svou českou divizi prodat.
Ocelárna ThyssenKrupp
Ocelárna ThyssenKrupp | Foto: Reuters

Ostrava - Ocelárna společnosti Evraz Vítkovice Steel v Ostravě je ode dneška po více než měsíční odstávce znovu v provozu. Řekl to předseda odborů Zdeněk Kološ. Ocelárna stála od počátku prosince kvůli slabé poptávce.

"Ocelárna se rozjela. Všechno je v pořádku," řekl Kološ. Vedení firmy situaci nechce komentovat. "Efektivní způsob provozování jednotlivých nákladových středisek společnosti, včetně využívání příležitostného zastavení provozu ocelárny, považujeme za provozní záležitost soukromé firmy a více se k této problematice nebudeme vyjadřovat," uvedl pouze mluvčí Evraz Vítkovice Steel Jaromír Krišica.

Evraz Vítkovice Steel je třetí největší hutní společností v Česku. Zaměstnává zhruba 1100 lidí. Firma patří největší ruské ocelárně Evraz, která svou českou divizi chce prodat. Podle některých médií má být kupcem ruská banka Vněšekonombank.

Nového majitele s nadějí očekávají zaměstnanci i odboráři Evraz Vítkovice Steel, kteří jsou už od dubna ve stávkové pohotovosti. Za poslední rok stála ocelárna několikrát, mimo jiné celý červenec.

 

Právě se děje

Další zprávy