Nové škodovky zlevnily, Fabia bude pod 200 tisíc korun

Radek Pecák Radek Pecák
2. 3. 2010 15:30
První vozy budou pro zákazníky připraveny na konci března
Foto: Radek Pecák

Ženeva /Od našeho zvláštního zpravodaje/ - Desetitisícovou slevu obdrží už od dnešního dne každý zájemce o modernizovanou Škodu Fabia, pokud se rozhodne pro motor TSI.

Ať již bude namontován ve Fabii s karosérií kombi či hatchback - a ať si zvolí jakýkoli ze čtyř stupňů výbav.

"Chceme tak podpořit prodej ekologičtějších motorů, což se navíc zákazníkovi vrátí i na nižší spotřebě," informoval mluvčí Škody Evžen Krauskopf.

Fabii lze navíc nyní získat za menší peníze než kdykoli předtím.

Hatchback s motorem 1,2 44kW a ve výbavě easy stojí již 199 900 korun. Levnější je také Roomster. Tento velkoprostorový automobil se nyní bude prodávat za cenu od 269 900 Kč, to je proti dosavadní cenovce o třicet tisíc korun méně.

Foto: Radek Pecák

Objednávat si je lze podle Krauskopfa již dnes a první vozy by si zákazníci měli vyzvedávat již na přelomu března a dubna.

Faceliftovanou Fabii včera na autosalonu v Ženevě odhalil předseda představenstva Reinhard Jung společně se šéfem technického vývoje Eckhardem Scholzem. Kromě tohoto modelu se představil i modernizovaný rooomster včetně verze scout a také Fabia RS a Fabia Combi RS.

Šéfdesignér Škody Josef Kabaň pro Aktuálně řekl, že facelift podle něho posouvá design této nejmenší Škodovky dopředu a navíc je teď v jedné linii se svojí větší sestrou Octavií. Zvláště nadšený je z vizáže Fabie RS. "Určitě to bude moje služební auto," řekl tvůrce nejrychlejšího automobilu světa Bugatti Veyron.

Běžní zákazníci si však na svezení s novou nejrychlejší Fabií budou muset počkat až do léta. Stejně tak zůstávají utajené ceny. "Budou oznámeny těsně před zahájením prodejů" řekl Krauskopf.

 

Právě se děje

Další zprávy