Nejen Fabia, ale i Hyundai i30 bude teď vypadat jinak

Radek Pecák Radek Pecák
5. 3. 2010 10:57
Automobilka chystá nový vzhled Hyundai i30
současná podoba Hyundai i30
současná podoba Hyundai i30 | Foto: Hyundai

Ženeva - Nejen Škoda Fabia, také Hyundai i30, což je další auto, které vyrábějí české ruce v severomoravských Nošovicích, se letos v Ženevě představuje s pozměněnou "tváří".

Korejská automobilka zde ukázala, jak bude vypadat tento vůz v druhé polovině svého životního cyklu.

Hyundai i30 se poprvé světu ukázalo v roce 2007. Tehdy se vyrábělo jen v korejském závodě automobilky, ale již v roce 2008 začaly tyto vozy sjíždět i z výrobní linky v Nošovicích.

Nový vzhled Hyundai i30
Nový vzhled Hyundai i30 | Foto: Hyundai
Celkem se těchto vozů za tři roky prodalo jen v Evropě přes dvě stě tisíc ve verzích hatchback i kombi.

Facelift sjednocuje vzhled auta se současnou designovou linií značky Hyundai, zejména kryt chladiče má nyní typický šestiúhelníkový profil. Změnil se také přední a zadní nárazník a tvar mlhových světlometů.

Hyundai i30, který se mimochodem stal vůbec prvním vozem této značky, který v nárazových testech Euro NCAP dosáhl na nejvyšší pětihvězdičkové ohodnocení, bude nyní po faceliftu i ekologičtější. Zejména se to týká verze Blue.

Nový vzhled Hyundai i30 blue
Nový vzhled Hyundai i30 blue | Foto: Hyundai
Vůz s benzinovým motorem 1,6 bude mít díky novým pneumatikám s nízkým valivým odporem a dalším opatřením nižší spotřebu a emise CO2 o devět procent.

První Hyundaie i30 s modernizovaným vzhledem by se podle mluvčí Hyundai ČR Veroniky Jakubcové měly k zákazníkům dostat na přelomu března a dubna. Ceny zůstanou shodné s verzí, která se prodávala dosud. Zákazníci ale nově dostanou kromě pětileté záruky ještě zdarma pětiletou asistenční službu a roční prohlídky v servisech rovněž zdarma po dobu pěti let.


 

Právě se děje

Další zprávy