Nejdražší hotely v Evropě má Moskva. Tady je žebříček

Tereza Holanová Tereza Holanová
23. 3. 2012 22:08
Průměrná cena za noc v hotelu klesla například v Amsterdamu nebo Bruselu
Foto: Štěpán Vrzala

Londýn - Nejdražší hotely v Evropě má Moskva. Průměrná cena za noc tu činí 154 liber (4 542 Kč). Na druhém místo se dostalo norské hlavní město Oslo, kde za přespání zaplatíte 135 liber (3 980 Kč). Třetí je Londýn. Zde jednodenní ubytování vyjde na 133 liber (3 919 Kč).

Vyplývá to z žebříčku Price Barometer, který sestavil rezervační portál Hotel.info. Aktuální data srovnávají ceny v evropských hlavních městech za únor tohoto roku.

Zatímco v ruské metropoli cena hotelového ubytování meziročně o 1,77 procenta klesla, v Oslu došlo k podobně malému nárůstu.

Podstatnější zdražení nastalo v Londýně, kde se průměrná cena zvýšila o 6,58 procenta. Na zvýšení cen měl podle autorů vliv příliv návštěvníků, kteří se do britského hlavního města vypravili na různé koncerty nebo výstavy.

Praha v seznamu chybí

Že je draho i ve Skandinávii, potvrzuje čtvrté místo, kde skončil švédský Stockholm. Ve skupině měst, kde za noc v hotelu zaplatíte nejvíce, nechybí Brusel ani Amsterdam, v obou ale došlo k meziročnímu zlevnění o více než sedm procent.

Praha se do první desítky vůbec nedostala, region střední a východní Evropy tak reprezentuje pouze Varšava, která seznam uzavírá.

Kromě Evropy se Hotel.info,  který celkem shromažďuje údaje o více než 210 tisících hotelech, zaměřuje i na zbytek světa. Vůbec nejhlouběji do kapsy museli sáhnout hosté v Sydney. Na druhém místě skončilo v únoru Rio de Janeiro, zde však byl cenový nárůst sezónní a souvisel s tradičním karnevalem.


 

Právě se děje

Další zprávy