Nákupní šílenství po americku: Black Friday

Nákupní šílenství po americku: Black Friday
Nečekají ale na teplou polévku nebo sociální dávky. Jen chtějí být mezi prvními, kdo o takzvaném černém pátku nakoupí vánoční dárky ve slevách. (Framingham, Massachusetts)
Černý pátek startuje tradičně předvánoční nákupy a obchodníci v tento den nabízejí speciální slevy. Letos na Black Friday čekali jakona smilování sami obchodníci - a dokonce otevřeli dřív než v předchozích letech, aby měli lidé na nakupování celou noc. (Los Angeles)
Náporu zákazníků čelily v noci ze čtvrtka na pátek zaměstnanci drtivé většiny obchodů v USA. (Pineville, Severní Karolína)
Vědí proč - víkend odstartovaný černým pátkem jim přinese až pětinu celoročních tržeb. (Obchodní ům Macy's, New York)
Foto: Reuters
Veronika Skálová Veronika Skálová
25. 11. 2011 11:51

Černý pátek není pouze označení katastrofy na burze. Naopak, v USA se k němu před každými Vánoci upírají naděje zákazníků i obchodníků. Ti první si po zkonzumování tradičního krocana na Den Díkůvzdání stoupnou před obchody do fronty a ti druzí zase nabídnou výhodné slevy na úvodní nákupní víkend před Vánoci. Letos navíc obchodníci v touze utržit v bídných časech co nejvíc, neotvírqali nad ránem jako dřív, ale už třeba v deset večer nebo o půlnoci. Podívejte se jak vypadá amercké nákupní šílnství.

 

Právě se děje

Další zprávy