Na půjčkách v Rusku začne po PPF vydělávat i J&T

Jiří Hovorka Jiří Hovorka
18. 3. 2013 10:28
Na trh spotřebitelských úvěrů v Rusku vstupuje Profireal Group ve spojení s J
Foto: Jan Langer

Praha - Vydělávat na spotřebitelských půjčkách v Rusku začne po skupině PPF, která vlastní úvěrovou společnost Home Credit, zprostředkovaně i další miliardářská skupina, J&T.

Na trh spotřebitelských úvěrů v Ruské federaci vstupuje finanční skupina Profireal Group se svou úvěrovou divizí Profi Credit. První pobočku zakládá v Petrohradě jako společný podnik právě se skupinou J&T.

Profi Credit chce na ruském trhu poskytovat hotovostní půjčky, společnost se zaměří nejprve na fyzické osoby, peníze jim začne půjčovat letos na podzim. „Od vstupu na ruský trh si hodně slibujeme. Do tří let chceme být jedním z největších poskytovatelů spotřebitelských úvěrů v evropské části Ruska," říká předseda představenstva skupiny Profireal Group David Chour.

Profireal Group podle něj přitom zvažuje vstup i na další rozvíjející se trhy v Evropě či Asii. Profi Credit zatím působí v České republice, na Slovensku, v Polsku a v Bulharsku. Od roku 2000 poskytla firma více než 700 tisíc úvěrů v celkové hodnotě přesahující 1,37 miliardy eur.

Na vstupu do Ruska se skupina Profireal Group dohodla se skupinou J&T. Ta v Rusku působí prostřednictvím své banky se sídlem v Moskvě. „S Profireal Group spolupracujeme při financování jejich aktivit ve střední Evropě. Jsme rádi, že se naše spolupráce prohlubuje a můžeme se tak v nově založeném společném podniku podílet na vstupu na ruský trh spotřebitelských úvěrů," říká generální ředitel J&T Banky Štěpán Ašer.

 

Právě se děje

Další zprávy