Na internetu již na výsledky sportu sází 70 % lidí

Radek Pecák Radek Pecák
8. 2. 2011 13:35
Pobočky Tipsportu přesto zůstávají. Jejich počet klesá pod tisíc jen pomalu
Ilustrační foto
Ilustrační foto | Foto: Aktuálně.cz

Praha - Ani určité propojení sázkových kanceláří Fortuna a Sazka, které je pravděpodobné poté, co vlastník Fortuny - investiční společnost Penta poskytla Sazce finanční pomoc, by nemělo ohrozit společnost Tipsport, jakožto jedničky na poli kurzového sázení. Na setkání s novináři to prohlásil generální ředitel Tipsportu Petr Knybel.

Ten si současně nemyslí, že by se o oznámenou transakci mezi Pentou a Sazkou měl zajímat antimonopolní úřad. "Pokud to zůstane v rovině půjčky, tak se o to úřad zajímat nebude," řekl svůj názor Knybel.

Tipsport v současnosti zaujímá právě před Fortunou pozici jedničky v kurzových sázkách a jeho podíl činí na trhu zhruba 42 procent. Právě tomuto oboru chce Tipsport i nadále zůstat věrný.

Zisk klesl kvůli růstu nákladů

Hrubé tržby Tipsport v ČR loni vzrostly o sedm procent a zisk meziročně klesl o pět procent kvůli růstu nákladů a investicím do internetového sázení. Konkrétní čísla Knybel nechtěl zveřejnit.

Přestože za dva roky, kdy je možné oficiálně v  Česku sázet po internetu (licenci kromě Tipsportu má ještě Fortuna, Sazka, Chance a Synot Tip), již je podíl internetového sázení v porovnání s kamennými pobočkami 70:30 ve prospěch internetu, ani kamenné pobočky zatím zavírat nehodlají.

Z celkového počtu více než tisíce poboček v ČR jsme jich museli zavřít jen zhruba 50, ostatní se uživí a mají svoji stálou klientelu," řekl Knybel. V současné době jich je podle něho existenčně ohroženo jen několik desítek dalších.

Pobočky má i na Slovensku a v Polsku

"Je to i pro mne poněkud překvapivé, očekával jsem daleko větší odliv klientů. Ukázalo se ale, že na internetu začali sázet z dosti velké části jiní lidé, než jsou ti, kteří jsou zvyklí sázet na pobočkách," informoval generální ředitel. Protože 70 procent poboček je umístěno ve sportbarech, lidé tam chodí nejen sázet, ale i napít se piva a pobavit se s přáteli, vysvětlil ředitel důvody zákazníků. Část navíc sází jak doma po internetu, tak i v kancelářích.

Tipsport byl založen v květnu 1991. Nabízí sázky především na sportovní události, ale vypisuje kurzy i na politické či zábavné kulturní události a také na číselné hry. Působí v ČR, na Slovensku a v Polsku. Má zhruba 180 000 registrovaných klientů. Celkový počet zaměstnanců je zhruba 3500.

 

Právě se děje

Další zprávy