Ledový čaj smrdí. Kofola jej musí stáhnout

Tomáš Fránek
19. 12. 2007 13:41
Dodávky nápoje mířily také na Slovensko a do Polska
Foto: Kofola

Brno - Kofola musí stáhnout z prodeje část lahví s citronovým ledovým čajem, nařídila jí to Státní zemědělská a potravinářská inspekce.

Inspektoři totiž na základě podnětu od jednoho ze spotřebitelů objevili v Hypernově v Praze nealkoholický závadný nápoj Jupí Ice Tea citrón s minimální trvanlivostí do května roku 2008.

"Na místě inspektoři zakázali další prodej tohoto nápoje kvůli nevyhovujícím senzorickým vlastnostem. Výrobek měl netypický chemický zápach, byl kalný a obsahoval sražené chuchvalce," uvedla mluvčí inspekce Martina Šmídtová.

Z oficiální kampaně společnosti Kofola
Z oficiální kampaně společnosti Kofola | Foto: Aktuálně.cz

Podle ní se část šarže tohoto výrobku, kterou je možné rozeznat podle označení L239 na víčku nápoje, dostala také na Slovensko a do Polska. Inspekce proto Kofole nařídila, aby o závadě okamžitě informovala všechny své odběratele.

"Firma musela začít stahovat tento výrobek z obchodní sítě. Zároveň se zavázala, že znovu prověří čistotu a kvalitu surovin, z nichž je nápoj vyroben," dodala mluvčí inspekce.

Mluvčí Kofoly Martin Klofanda uvedla, že firma do oběda už stáhla osmdesát procent ledových čajů. Firma zároveň zpřísnila kontrolu při výrobě. "Intenzivně pracujeme na tom, aby se podobná situace neopakovala, odběratelům i spotřebitelům se omlouváme," uvedl Klofanda.

 

 

 

Právě se děje

Další zprávy