Krize správce miliard po roce: Problémy jsou zažehnány

Adam Junek
30. 7. 2008 22:15
Vyřizování agendy CzechInvestu se protáhlo jen mírně

Praha - Agentura rozdělující miliardy na podporu podnikání nemá jmenovaného šéfa a vyřizuje agendu mírně pomaleji než dříve. Takový je stav po více než roce, kdy se státní agentura CzechInvest personálně otřásla v základech a opustila ji třetina ze zhruba tří stovek zaměstnanců.

Dnes je situace podle mluvčí Lucie Králové normální.

"Po roce je situace plně stabilizovaná. Agentura CzechInvest měla před loňskými personálními změnami celkem 289 zaměstnanců. V současné době máme zaměstnanců 302," uvedla na dotaz deníku Aktuálně.cz.

CzechInvest za uplynulý rok také přebral část agendy dalších dvou státních agentur - CzechTrade a České energetické agentury.

"Situace samozřejmě není ve srovnání s loňským březnem zcela stejně dobrá, ale rozhodně už to není žádná krize. Občas se hledá více lidí, ale opravdu už je vše stabilizované. Trochu se jen prodloužily těmi změnami lhůty vyřizování agendy," sdělil deníku Aktuálně.cz manažer z CzechInvestu pod podmínkou anonymity.

Drobné zpoždění nevylučuje ani Králová. "Z logiky věci nelze vyloučit, že při obměně velké části zaměstnanců mohlo kvůli zaučování a zaškolování přechodně k nějakým prodlevám dojít, žádné rozsáhlé či dlouhodobé výpadky jsme však nezaznamenali," sdělila.

Drobným restem po roce od "zemětřesení" pak zůstává fakt, že agentura nadále nemá "plnohodnotného" šéfa. Právnička Alexandra Rudyšarová byla loni vedením agentury jen pověřena. Její jmenování se čekalo nyní, když jí pověření na konci června vypršelo. Pověření nakonec bylo jen prodlouženo.

"Do chodu organizace to žádný dopad nemá, paní Rudyšarová má všechna oprávnění potřebná k řízení agentury. To, zda má CzechInvest ředitele jmenovaného, nebo pověřeného, nemá na chod agentury žádný vliv," tvrdí Králová.

 

Právě se děje

Další zprávy