Kooperativa pojišťovna chce většinu v Global Assistance

ČTK ČTK
29. 5. 2013 14:40
Pojišťovna dosud vlastnila 15 procent akcií, nyní má koupit všechny
Foto: Aktuálně.cz

Brno - Kooperativa pojišťovna ze skupiny Vienna Insurance Group, chce získat většinu ve společnosti Global Assistance, která se zabývá asistenčními službami pro motoristy. Případ projednává Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, který o tom informuje na svém webu.

Podle dostupných informací Kooperativa dosud vlastnila 15 procent akcií Global assistance. Většinovým vlastníkem je firma Global Assist podnikatele Jana Reichelta.

To se má nyní změnit. Podle oznámení zveřejněného na webu úřadu má Kooperativa pojišťovna nově Global assistance kontrolovat výlučně. Úřad se bude zabývat technickou asistencí pro motorová vozidla, zdravotní asistencí, právní asistencí a dalšími službami. Rozhodnout o povolení spojení by měl do měsíce.

Kooperativu vlastní rakouská Vienna Insurance Group (VIG) se sídlem ve Vídni. VIG je jedním z předních pojišťovacích koncernů v zemích střední a východní Evropy. Skupinu VIG v Česku zastupují vedle Kooperativy Česká podnikatelská pojišťovna a Pojišťovna České spořitelny. S akciemi VIG se obchoduje na pražské burze.

 

Právě se děje

Další zprávy