Karlovarský porcelán prodal první továrnu, zbytek čeká

Ekonomika ČTK Ekonomika, ČTK
18. 3. 2009 12:35
Nový vlastník ani cena zatím nebyla uveřejněna
Továrna v Nové Roli několik kilometrů západně od Karlových Varů je druhým největším závodem Karlovarského porcelánu. Dnes v ní pracuje přibližně pět set zaměstnanců.
Továrna v Nové Roli několik kilometrů západně od Karlových Varů je druhým největším závodem Karlovarského porcelánu. Dnes v ní pracuje přibližně pět set zaměstnanců. | Foto: Ondřej Besperát

Karlovy Vary - Závod Karlovarské porcelánky v Chodově má nového majitele. Rozhodl o tom ve středu věřitelský výbor jednající o prodeji krachující porcelánky. Komu manufaktura připadně a za kolik však insolvenční správce Tomáš Čermín nesdělil.

Věřitelé udělili souhlas s prodejem nemovitostí, technologií a dalšího vybavení závodu v Chodově, o který se měl ucházet jediný zájemce.

Součástí prodeje budou i ochranné známky a zásoby. V jejich případě je však nejdříve nutné udělat inventuru, která potrvá dva až tři dny.

O prodeji dalších závodů největší tuzemské porcelánky, která je od loňského počátku prosince v konkurzu, se má jednat v pondělí.

Chodovský závod vyrábí růžový, ručně vyráběný a dekorovaný porcelán.

Karlovarský porcelán je kvůli předlužení a problémům s odbytem od konce září v insolventním řízení. 10. prosince ho soud poslal do konkurzu. Podobný osud stihl také sklářský holding Bohemia Crystalex Trading.

 

 

Právě se děje

Další zprávy