J&T Banka snížila zisk o dvě procenta na 273 milionů

Ekonomika Ekonomika
7. 8. 2009 10:43
Provozní náklady vzrostly zejména kvůli nárůstu počtu zaměstnanců

Praha - Čistý zisk J&T Banky v letošním prvním pololetí klesl na 273 milionů korun, meziročně je nižší o dvě procenta. Uvedl to generální ředitel banky Štěpán Ašer.

Bilanční suma banky meziročně klesla o téměř desetinu na 36,6 miliardy korun. Provozní náklady meziročně vzrostly o 6,4 procenta na 249,5 milionu korun, zejména kvůli nárůstu počtu zaměstnanců. Kapitálová přiměřenost se ke konci prvního pololetí zvýšila na 11,34 %.

Čistý úrokový výnos banky činil 427 milionů korun a je na úrovni loňského roku, poplatkové výnosy meziročně vzrostly o více než 40 procent na 54,7 milionů. „Poplatkové příjmy se tak po loňském propadu, v souvislosti s nižší aktivitou klientů obchodujících s cennými papíry, vrátily na úroveň z pololetí roku 2007," říká Ašer.

J&T Banka patří mezi menší tuzemské banky, zaměřuje se „na klienty a obchody vyžadující výraznou míru individuálního přístupu". Kromě české J&T Banky patří do skupiny i její slovenská pobočka, švýcarská banka J&T Bank (Switzerland) Ltd., ruská banka J&T Bank ZAO a banka J&T Bank & Trust Corporation se sídlem na Barbadosu. V Česku banka působí od roku 1998.

Dosažený výsledek je podle Ašera v souladu s plány J&T Banky. „Pro letošní rok pracujeme s předpokladem postupné redukce bilanční sumy s cílem posílit kapitálovou přiměřenost banky a zachovat zisk banky na úrovni loňského roku", dodává její generální ředitel. To podle něj znamená zejména udržet náklady pod kontrolou a přitom dosahovat vyšších úrokových marží a nastartovat růst příjmů z poplatků..

 

Právě se děje

Další zprávy