Jogurty Yoplait už si v Česku nekoupíte. Dovoz končí

Radek Pecák Radek Pecák
3. 5. 2013 13:25
Firmě se nevyplácel dovoz z Francie, s výrobou ve Slušovicích skončila už dříve
Foto: Aktuálně.cz

Praha - Firma Yoplait se definitivně stahuje z Česka. Výrobce mléčných produktů začal v roce 2011 výrobky dovážet z Francie poté, co zavřel továrnu ve Slušovicích. Dovoz výrobků Yoplait z Francie se ukázal jako dlouhodobě prodělečný, informuje server Týden.cz.

Firma nebyla totiž schopna konkurovat ostatním hráčům na trhu, kteří vyrábí v Česku. Ke konci dubna dostalo všech zhruba 30 zaměstnanců Yoplait Czech výpověď.

Do července bude firma ještě vyřizovat poslední objednávky na zboží. Firma také v poslední době utlumila reklamu. O zakázky přijde řada jejích spolupracovníků, například agentury McCann, Cocoon, Nielsen, Momentum, PR Konektor a další. Smetany Yoplait propagoval v poslední době také šéfkuchař Zdeněk Pohlreich.

Yoplait Czech patřila k významným prodejcům mléčných kysaných výrobků a zakysaných smetan na českém trhu. Ten se v současnosti potýká s poklesem prodejů. Největší konkurenci pro firmu představovala Madeta, Olma a Danone. Své mléčné produkty do Česka dováží také Müller a Zott.
 
Globálně spadá Yoplait pod koncern General Mills. Hned po cereáliích jsou jogurty největší byznys této společnosti, třetí je pak zmrzlina Häagen-Dazs.

 

 

Právě se děje

Další zprávy