Již čtvrtá cestovní kancelář letos ohlásila úpadek

Radek Pecák Radek Pecák
4. 7. 2012 16:05
Zhruba 250 klientů na svůj zaplacený zájezd do Turecka neodletí
Ilustrační foto
Ilustrační foto | Foto: Isifa/Thinkstock

Praha - Až se v neděli vrátí 186 klientů cestovní kanceláře Globaltour letecky domů z dovolené v Turecku, skončí tak fakticky činnost této malé CK.

Informaci o tom, že tato cestovní kancelář letos jako čtvrtá v pořadí vyhlásila úpadek, sdělil Tomio Okamura, viceprezident Asociace českých cestovních kanceláří a agentur (AČCKA).

Kancelář sama zprávu o vyhlášení úpadku potvrdila a již informovala své obchodní partnery o stažení její nabídky zájezdů z prodeje.

Nejhůře bude tímto úpadkem postiženo zhruba 250 klientů cestovní kanceláře Globaltour, kteří měli zakoupený zájezd a na svoji dovolenou již nepojedou. Prvních 50 mělo odlétat do turecké Antalye na pobytový zájezd již tuto neděli.

Krachují zatím jen menší hráči

Důvodem úpadku jsou podle Okamury pravděpodobně finanční problémy v důsledku nízkého prodeje zájezdů. CK sdělila, že nemá finanční prostředky na realizaci dalších zájezdů.

Cestovní kancelář Globaltour s.r.o. patřila mezi menší cestovní kanceláře. Vznikla v roce 2009 a specializovala se na pobytové zájezdy do Turecka.

Cestovní kancelář je pojištěna proti úpadku u České podnikatelské pojišťovny, poškození klienti by měli své peníze dostat zpět.¨

Před Globaltourem se do finančních problémů dostaly letos ještě CK Asteri tour, CK Redgreentours a CK Filip.

V České republice nyní působí podle seznamů pojišťoven 1035 cestovních kanceláří, které v loňském roce na našem trhu prodaly 2,088 mil. zájezdů.


 

 

Právě se děje

Další zprávy