Hypoteční banka koupila Lexxus

17. 1. 2006 13:21
Praha - Hypoteční banka koupila devět procent akcií realitní kanceláře Lexxus. Informuje o tom internetový server Euro OnLine, hodnotu transakce ale neuvádí. Řízení společnosti Lexxus a její hlavní oblasti působnosti zůstávají beze změny.

Firmy se dohodly na společné obchodní podpoře v síti prodejních míst. Spolupracovat budou v oblasti realitního poradenství i v jednání s developerskými společnostmi.

"Naším cílem je nabízet pomoc klientům nejen při financování bydlení, ale i při vlastním výběru realit, protože tímto směrem se ubírá trh a požadavky zákazníků," řekl serveru generální ředitel Hypoteční banky Jan Sadil.

Hypoteční banka, dceřiná společnost ČSOB, byla prvním specializovaným hypotečním peněžním ústavem v Česku. V roce 2004 poskytla spolu s ČSOB přes 11.000 hypotečních úvěrů za 12,4 miliardy korun. Na trhu hypoték tím společně zaujaly druhé místo za Českou spořitelnou.

Realitní společnost Lexxus se specializuje na koupi, prodej a pronájem nemovitostí v Česku a patří k předním firmám v oboru.

 

Právě se děje

Další zprávy