Hušák si nechal radit od přítele Ulčáka. Za 300 milionů

Ekonomika Ekonomika
12. 10. 2011 8:56
Menšinoví akcionáři o platbách za poradenství nic netušili
Martin Ulčák a Aleš Hušák
Martin Ulčák a Aleš Hušák | Foto: Radek Pecák

Praha - Stamilionové sumy vyplácela v letech 2003 a 2004 loterijní společnost Sazka prostřednictvím Bestsportu firmě Atlanta Safe.

Hospodářské noviny uvádějí, že transakce probíhaly tajně a firma Atlanta Safe, za níž stojí Hušákův přítel Martin Ulčák, obdržela ve zmiňovaných letech 337 milionů korun za poradenství.

Současní představitelé Bestsportu podají kvůli této záležitosti trestní oznámení, píšou HN. Bestsport, který má stejné akcionáře jako loterijní společnost Sazka, je od května v úpadku.

Menšinoví akcionáři o těchto platbách nevěděli.

Platby bude vyšetřovat policie

Podle nynějšího šéfa Bestsportu Richarda Benýška jsou obchody Atlanty s Bestsportem přinejmenším na hraně zákona. "Podáme trestní oznámení a necháme je prošetřit," řekl Benýšek.

Za konzultace Sazka neplatila Atlantě přímo, ale půjčovala sesterskému Bestsportu, a ten pak Atlantu vyplácel na základě mandátních smluv. Díky této kličce se odměny podařilo utajit před menšinovými akcionáři. "Jako minoritní akcionáři jsme to nevěděli," uvedl šéf Sdružení sportovních svazů Zdeněk Ertl.

Hospodářské noviny v článku uváději, že k pádu Sazky tak nejspíš krormě obrovských dluhů za stavbu arény v Praze-Libni přispěly i platby velkých částek spřáteleným obchodním partnerům.

 

Právě se děje

Další zprávy