GTS Czech loni zvýšila zisk o polovinu

ČTK ČTK
11. 11. 2013 15:27
Mateřskou společnost nyní kupuje Deutsche Telekom

Praha - Telekomunikační firma GTS Czech, která patří do skupiny GTS CE, loni zvýšila zisk téměř o polovinu na 205 milionů korun. Celkové tržby se zvýšily o dvě procenta na 4,77 miliardy. Vyplývá to z výroční zprávy společnosti.

Více než polovinu tržeb tvořily i přes pokles hlasové služby, téměř třetinu data a 11 procent internetové služby. Rostl provoz a výnosy služeb Virtuální ústředna, rozvíjel se i prodej služby Manažovaná pobočková ústředna.

Mateřskou společnost GTS Central Europe koupil minulý týden za téměř 15 miliard korun německý operátor Deutsche Telekom. Transakce ještě podléhá schválení antimonopolními úřady. Deutsche Telekomu již v Česku patří mobilní operátor T-Mobile, který se nedávno spojil s další dceřinou firmou T-Systems.

"Před ukončením schvalovacího procesu je předčasné spekulovat o budoucí podobě koexistence. V každém případě transakci hodnotíme jako velmi přínosnou pro naši pozici ve firemním segmentu v ČR," uvedla mluvčí T-Mobilu Martina Kemrová.

GTS Czech vznikla v roce 2005 spojením dvou vedoucích alternativních telekomunikačních operátorů GTS a Aliatel. Ke konci loňského roku GTS Czech zaměstnávala kolem 450 lidí.

 

Právě se děje

Další zprávy