Fortuna loni vydělala 20 milionů eur, o 63 procent víc

Veronika Skálová Veronika Skálová
1. 3. 2011 9:06
Fortuna zveřejnila celoroční výsledky
Fortuna Víkend šampionů. Ilustrační foto
Fortuna Víkend šampionů. Ilustrační foto | Foto: Ondřej Besperát

Amsterdam - První celoroční výsledky po svém vstupu na burzu zveřejnila sázková společnost Fortuna, jejímž majoritním vlastníkem je investiční skupina Penta. V pěti zemích, kde působí, přijala sázky za 384, 2 milionu eur a zvýšila svůj čistý zisk o víc než 63 procent na 20,3 milionu eur.

Stále větší podíl přijatých sázek padá na vrub online sázení, jehož podíl se na sumě podílel téměř třiceti procenty, což ale představuje meziroční nárůst o více než 35 procent. Na výhrách vyplatila sázková společnost 92,8 milionu eur, což je o 9,6 procenta více než v předcházejícím roce.

Vysoký objem sportovních sázek ovlivnily i významné sportovní události jako Mistrovství světa ve fotbale v Jihoafrické republice.

"Pro rok 2011 se soustředíme na udržení tempa růst společnosti, zefektivňování operací zejména naší pobočkové sítě, maximální podporu on line sázení a rozvoj strategických růstových projektů jakým je projekt číselné loterie v České republice a rozvoj on-line sázení v Polsku," uvedl generální ředitel společnosti Fortuna Entertainment Group Jiří Bunda.

Hlavní vlastník Fortuny, skupina Penta, na přelomu roku zveřejnila svůj plán podílet se na záchraně loterijního rivala Sazky. Plánem na záchranu, který zahrnoval podíl Penty na kontrole dění v Sazce, se zabývá antimonopolní úřad.

 

Právě se děje

Další zprávy