Fortuna bude výherce loterie losovat každých pět minut

ČTK ČTK
8. 10. 2012 13:13
Pololetní ztráta číselných loterií Fortuny je 75 milionů korun
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Aktuálně.cz

Praha - Sázková společnost Fortuna zveřejnila základní obrysy plánu, jak dostat do poloviny příštího roku svůj loterijní byznys do zisku. Firma chce nové sázkaře přilákat úpravou pravidel číselné hry Loto a podle svého mluvčího Petra Šraina plánuje zavedení nového produktu. Číselné loterie byly dosud pro Fortunu ztrátové.

Podle mluvčího se Loto díky úpravě stane pro zákazníky atraktivnější. "Ještě do konce roku spustíme rychlou hru s losováním každých pět minut a dále rozšíříme paletu stíracích losů, které jsou již nyní velmi úspěšné," uvedl mluvčí.

Hlavní doménou Fortuny jsou kurzové sázky. Firma ale loni stejně jako konkurenční Tipsport vstoupila na trh číselných loterií. Byla to doba, v níž krachovala Sazka a nebylo jisté, co se s trhem číselných loterií bude dít dál. Loterijní byznys Sazky nakonec před rokem převzaly skupiny PPF a KKCG a jejich Sazka sázková kancelář nyní ve svém segmentu ovládá většinu trhu. 

Letos je ztráta na loteriích 75 milionů Kč

Akcie Fortuny se obchodují na pražské burze, firma proto musí na rozdíl od Tipsportu a Sazky čtvrtletně zveřejňovat výsledky hospodaření. Z posledních vyplynulo, že za první polovinu letošního roku firma na loteriích prodělala tři miliony eur, tedy asi 75 milionů korun.

Fortuna Entertainment Group vznikla v roce 2009 a stala se největším středoevropským provozovatelem kurzových sázek. Vedle Česka působí na slovenském, polském a maďarském trhu. Většinový podíl ve Fortuně drží skupina Penta.

 

 

Právě se děje

Další zprávy