Fischer se usmířil s cestovkou, může nést jeho jméno

Petr Jemelka Petr Jemelka
2. 2. 2010 9:07
Fischer stáhl žalobu na Komárka, dva znesváření muži uzavřeli tichou dohodu

Praha - Václav Fischer, který dal jméno známé české cestovní kanceláři, již už ale roky nevlastní, se zřejmě s novými majiteli po letech soudních sporů tiše usmířil.

Fischer dal současnému vlastníkovi Karlu Komárkovi souhlas k tomu, aby firma dál nesla jeho jméno, tvrdí Mf Dnes.

Jeden z budovatelů cestovního ruchu v Česku musel kdysi úspěšnou cestovní kancelář Komárkovi pod tlakem prodat v roce 2004, protože se ocitla těsně před krachem.

V roce 2007 pak Komárkovu firmu KKCG zažaloval a požadoval, aby přestala v názvu cestovní kanceláře používat jeho jméno.

Soud první instance dal Fischerovi za pravdu, jenže Komárek se odvolal, a než případ projednal odvolací soud, Fischer žalobu stáhl. Oba znesváření muži prý uzavřeli tichou dohodu, uvádí list.

"Od samého počátku jsem tvrdil, že když budu požádán, svolení udělím. Svolení s použitím jména ve firemním názvu není majetková hodnota, nikdy jsem - a to ani v rámci mé žaloby v této věci - za udělení svolení nic nepožadoval," cituje Fischera deník.

Společnost KKCG se odmítla k záležitost vyjádřit. "Nebudeme tu záležitost vůbec komentovat," zní reakce mluvčího Dana Plovajka.

 

Právě se děje

Další zprávy