Finále ČKA: Kellnerovi bankéři získali poslední drobky

hjp
22. 11. 2007 15:20
Za miliardové dluhy zaplatili 585 milionů

Praha - Poslední balík pohledávek o nominální hodnotě 12,5 miliardy korun, který Česká konsolidační agentura (ČKA) vložila do speciálně vytvořené firmy Asset Park, získala společnost AB-Credit. Potvrdil to dnes tiskový mluvčí ČKA Jiří Pekárek.

AB-Credit, patří do finanční skupiny PPF Investments, jíž se přezdívá Kellnerovi bankéři. Společnost nabídla za stoprocentní obchodní podíl v Asset Park nejvyšší částku, a to 585,6 milionů korun.

ČKA tak završila svou poslední obchodní transakci v historii.

Poslední obchod konsolidační agentury

"Velice nás těší, že o poslední obchod agentury byl mezi investory mimořádný zájem. Odpovídají tomu i nabídky, vždyť nakonec bude mít transakce pozitivní dopad do letošního hospodářského výsledku ve výši 550 milionů korun," uvedl generální ředitel ČKA Zdeněk Čáp.

Do speciálně vytvořené společnosti, o kterou se investoři ve veřejném výběrovém řízení utkali, agentura převedla zbytkové portfolio pohledávek, které nebyly součástí předchozích blokových transakcí.

Většina pohledávek se stala či stane předmětem vymáhání v soudních řízeních, jejichž ukončení lze předpokládat až po zániku ČKA.

Právě kvůli omezení případných rizik s tím spojených agentura zvolila tento typ transakce. Portfolio společnosti Asset Park tvoří asi 550 pohledávek za zhruba 150 dlužníky.

 

 

Právě se děje

Další zprávy