Farma Bolka Polívky dluží 36 milionů, má vrátit dotaci

ČTK ČTK
6. 4. 2013 7:35
Stavební firma se přihlásila s pohledávkou 10 milionů, ROP chce vrátit téměř 12 milionů
Roming: Bolek Polívka
Roming: Bolek Polívka | Foto: Ibra Ibrahimovič

Brno - Dluhy společnosti Farma Bolka Polívky přesahují 36 milionů korun. V pondělí vyprší lhůta, kdy věřitelé mohou přihlásit své pohledávky.

Informaci přinesla sobotní Mladá fronta Dnes. Jednou z největších pohledávek bude podle deníku evropská dotace na úpravy farmy.

Insolvenční řízení bylo s firmou známého herce Boleslava Polívky zahájeno již loni v říjnu, v březnu poslal Krajský soud v Brně farmu v Olšanech do úpadku.

Odstartoval ho stavitel Jiří Kaláb, který podle listu přihlásil pohledávku deset milionů korun.

Ještě vyšší částku bude zřejmě požadovat rada Regionálního operačního programu Jihovýchod, ze kterého dostala Polívkova firma 11,6 milionu korun z evropských fondů na vylepšení hotelu či vybudování bazénu a wellness centra.

"Regionální rada Jihovýchod přihlašuje pohledávku ve výši dotace a příslušenství, tedy penále," uvedla mluvčí regionu soudržnosti Jihovýchod Kateřina Dobešová.

Farma mimo provoz

O jedenáct milionů korun se hlásí miliardář Alexandr Seidl se synem, kteří loni převzali pohledávky Polívkových partnerů, uvádí deník.

Mezi věřiteli jsou rovněž zaměstnanci farmy, část z nich dala výpověď kvůli nevyplaceným mzdám. Farma je dočasně mimo provoz.

Krk Bolku Polívkovi zlomila přestavba penzionu a vybudování wellness centra, do kterého investoval téměř 32 milionů korun. Stavební firma Kaláb ale za přestavbu dostala zaplacenu jen část peněz.

 

Právě se děje

Další zprávy