Exministr Mlynář spolupracuje s Telefónikou O2

Redakce EKO
28. 5. 2008 18:15
Působit má v roli poradce pro e-government
S Telefónikou má od dubna uzavřenou konzultační smlouvu jako poradce pro e-government.
S Telefónikou má od dubna uzavřenou konzultační smlouvu jako poradce pro e-government. | Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Praha - Rady bývalého ministra informatiky Vladimíra Mlynáře využívá telekomunikační společnost Telefónica O2. Spolupracují spolu o dubna, napsal Ekonom.cz.

"Externě spolupracujeme na přípravě služeb v oblasti e-Governmentu," řekl mluvčí Telefóniky O2 Martin Žabka bez bližších detailů.

Jeho slova potvrdil sám Mlynář: "S Telefónikou mám od dubna uzavřenou konzultační smlouvu jako poradce pro strategii e-governmentových služeb," sdělil.

Exministr před soudem

Bývalý ministr informatiky Mlynář rezignoval na svou funkci v dubnu 2005, když čelil soudní žalobě.

V ní stálo, že se měl dopustit trestného činu tím, že v říjnu 2003 vyzval státní příspěvkovou organizaci Testcom, aby založila společnost Testcom servis s.r.o., která měla provozovat Portál veřejné správy. Stát ovšem tento typ společností zakládat nesmí.

Soud dnes sice uznal, že Mlynář a spol. chybovali a dokonce i to, že jednali protizákonně, podle verdiktu ale nejednala trojice úmyslně, ani se neobohatila.

"Jednání bylo chybné, protizákonné, ale nenaplňuje znaky žádného trestného činu," uvedl soudce Pavel Zelenka v listopadu loňského roku.

Soud vzal v úvahu i to, že když ministerstvo financí na problém upozornilo, byl Testcom servis zrušen. 

Exministr Mlynář do března tohoto roku pracoval jako poradce ministra financí Miroslava Kalouska.

 

Právě se děje

Další zprávy