Do letadla musíte s lehčím kufrem. Zdražila ropa

Radek Pecák Radek Pecák
9. 5. 2012 15:27
Holidays Czech Airlines snižuje základní limit pro zavazadlo na palubě
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Ondřej Besperát

Praha - Již od příštího úterka si budou muset lidé, kteří poletí na dovolenou s leteckou společností Holidays Czech Airlines, vzít na palubu lehčí zavazadlo, než bylo možné dosud.

Mluvčí Hana Hejsková informovala, že k 15. květnu upravuje tato letecká společnost váhové limity na bezplatné odbavení a přepravu zapsaných zavazadel na charterových letech.

"Je to v důsledku dlouhodobě nepříznivého vývoje cen pohonných hmot, kurzu koruny a celkového vývoje na trzích charterové přepravy," informovala Hejsková.

Nově si budou moci pasažéři odbavit zapsané zavazadlo o hmotnosti 15 kg nebo 25 kg v závislosti na cestovní třídě.

Pět kilo věcí nechte doma

Dosud si cestující v ekonomické třídě Travel mohl nechat bezplatně odbavit dvacetikilogramové zavazadlo. Nyní bude muset balit o pět kilogramů úsporněji. U cestujících v obchodních třídách Plus a Comfort se nic nemění a i nadále budou moci cestovat se čtvrtmetrákovým kufrem.

Případnou nadváhu zavazadel si bude možné zakoupit od příštího týdne za jednorázový poplatek 690 Kč. Tato cena zahrnuje nadváhu zavazadel pro cestu tam i zpět a vztahuje se na dalších sedmnáct kilogramů hmotnosti.

Úpravy váhových limitů na bezplatnou přepravu zapsaných zavazadel se podle Hejskové týkají pouze charterových letů společnosti Holidays Czech Airlines. Pravidla přepravy zavazadel na pravidelných letech Českých aerolinií zůstávají beze změny.

Od května snížila základní hmotnost zavazadla z 20 na 15 kilogramů i charterová společnost Travel Service. V jejím případě si cestující připlatí za překročení limitu 750 korun za každý směr, tedy za cestu tam i zpět samostatně, navíc jen do 23 kilogramů.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Dovolená se blíží, zajistěte si včas letenky. 

 

Právě se děje

Další zprávy