Další Kaufland musel zavřít, inspekce našla myší trus

ČTK ČTK
17. 6. 2013 16:36
Potravinářská inspekce zavřela kvůli myším Kaufland v Hodoníně
Myší trus v hodonínském Kauflandu
Myší trus v hodonínském Kauflandu | Foto: SZPI

Hodonín - Státní zemědělská a potravinářská inspekce v pondělí zavřela prodejnu řetězce Kaufland v Hodoníně. V regálech i zázemí obchodu objevila myší trus a ohlodané potraviny. Uvedla to vedoucí oddělení komunikace potravinářské inspekce Romana Kadaňková.

Ze stejného důvodu inspekce minulou středu uzavřela prodejnu Kauflandu ve Veselí nad Moravou. Kvůli hlodavcům letos inspekce zatím zavřela 11 obchodů. Vyjádření Kauflandu ČTK shání.

Inspekce uzavřela jeden ze dvou hodonínských Kauflandů, ve Dvořákově ulici, v pondělí dopoledne. "Na prodejní ploše inspekce zjistila několik ložisek stop přítomnosti škůdců, jednalo se zejména o výskyt myších exkrementů a požer potravin na regálech. V zázemí prodejny byl zjištěn masivní výskyt exkrementů s požerem zbytků potravin," uvedla Kadaňková.

Prostory obchodu podle inspekce nesplňovaly podmínky, které umožňují uchovat zdravotní nezávadnost potravin. Inspekce nařídila deratizaci a likvidaci všech potravin poškozených hlodavci. Prodejnu umožní otevřít po odstranění nedostatků. Inspekce také zahájí správní řízení o uložení pokuty.

"Důvodem nebývalého množství zavřených prodejen kvůli hlodavcům je kombinace vnějších vlivů s podceněním situace některými provozovateli," uvedl nedávno mluvčí inspekce Pavel Kopřiva. Zavřeny už letos byly jak velké supermarkety, tak menší prodejny.

 

Právě se děje

Další zprávy