ČSTV potřebuje peníze. Uvažuje o zbourání Strahova

Ekonomika Ekonomika
5. 8. 2010 10:48
Pozemky pod stadiónem mají údajně hodnotu sedmi miliard korun
Stadión chátrá a zvolna zarůstá plevelem
Stadión chátrá a zvolna zarůstá plevelem | Foto: Jan Langer

Praha - Svoji kritickou finanční situaci hodlá Český svaz tělesné výchovy vyřešit možná i tím, že zbourá Spartakiádní stadión na Strahově. Podle informací zveřejněných na serveru iHNed.cz by pak byly pozemky využity na výstavbu luxusních bytů.

"Strahovský projekt je jednou z možností, jak financovat sport v Česku," přiznal pro HN nový předseda ČSTV Pavel Kořan. Zatím však nebyl schválen. 

Jde o miliardy

Plán počítá s uvolněním 35 hektarů strahovských pozemků, které údajně mají hodnotu sedmi miliard korun. O dalších možnostech financování bude nové vedení informovat na tiskové konferenci v Tyršově domu.

Plány na zbourání strahovského stadiónu existují na ČSTV již delší dobu. Zatím ale nebyli sportovci v takové situaci, aby o odchodu ze Strahova uvažovali. Letos je to jinak. "Finanční situace sportu je kritická," potvrdil pro HN místopředseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval.

Větší část stadiónu je nyní zchátralá. Výjimkou je areál tréninkového centra fotbalistů pražské Sparty.

To, že by se namísto studentských kolejí a stadiónu mohla vyrůst vilová čtvrť, připouští i jedna z variant připravovaného nového územního plánu hlavního města Prahy.

 

Právě se děje

Další zprávy