ČNB udělila makléři Atlantik FT vysokou pokutu

hpv
5. 11. 2007 16:35
Podruhé žádá čtyři miliony korun
Foto: Ludvík Hradilek

Praha S rekordní pokutou se bude muset vyrovnat přední český burzovní makléř, společnost Atlantik FT. A to dokonce již podruhé. Čtyřmilionový trest jí totiž podle informací deníku Aktuálně.cz vyměřila Česká národní banka.

Makléřská firma dostala pokutu za to, že udělala chybu při poskytování investičních služeb svým klientům. Centrální bance vadilo, že makléř dostatečně neinformoval své klienty o obchodech s jejich akciemi.

Centrální banka řešila v této věci dvě stížnosti klientů. Nad první stížností vynesla verdikt již v květnu letošního roku. Tehdy, stejně jako nyní, nařídila  ČNB firmě Atlantik FT zaplatit pokutu také ve výši čtyři miliony korun.

Atlantik FT rozhodnutí respektuje, ale chce v kauze podat správní žalobu.

"Společnost Atlantik FT respektuje, ale zásadně nesouhlasí s rozhodnutím ČNB. Společnost je přesvědčena, že z její strany nedošlo k tvrzenému porušení povinností stanovených právními předpisy. V současné době zvažuje veškeré další kroky, které jí umožní verdikt ČNB zvrátit. Jedním z připravovaných kroků je i podání správní žaloby," uvedla firma v prohlášení.

Společnost Atlantik FT byla založena v roce 1993. Od svého založení poskytuje služby v oblasti obchodování s cennými papíry a poradenství domácím a zahraničním klientům. Nyní disponuje vlastním kapitálem na úrovni 450 milionů korun.

Společnost Atlantik FT má přímý přístup na Burzu cenných papírů Praha a  prostřednictvím partnera Concorde Securities na burzy v Budapešti a Varšavě. V roce 1995 zahájila spolupráci s americkou makléřskou společností Auerbach Grayson & Company (AGCO). Ta se řadí  k nejvýznamnějším makléřským sítím na světě.

 

Právě se děje

Další zprávy