Charterová firma ČSA posiluje před sezónou flotilu

Veronika Skálová Veronika Skálová
4. 5. 2011 18:07
Ke dvěma Boeingům přibudou dva Airbusy A320, jeden už stojí na Ruzyni
Zbrusu nový Airbus A320 stojí na Ruzyni od úterního odpoledne.
Zbrusu nový Airbus A320 stojí na Ruzyni od úterního odpoledne. | Foto: ČSA

Praha - Na dvojnásobek se do léta rozroste flotila charterové společnosti Holidays Czech Airlines, která je dceřinou společností Českých aerolinií.

K současným dvěma Boeingům 737-400 pro 162 pasažérů v úterý přibyl jeden Airbus A320 pro 180 cestujících, v květnu pak letecký park posílí i další letoun tohoto typu.

O vytížení svých letadel nemá společnost, která se z mateřských ČSA vydělila vloni v červnu, nemá obavy.

"Nová letadla se firmě budou rozhodně hodit, zhruba před měsícem uzavřely Holidays Czech Airlines další tříletý kontrakt, tentokrát s cestovní kanceláří Kovotours plus, se kterou ročně vycestuje přes 30 tisíc klientů," upozornila mluvčí ČSA Hana Hejsková.

Dodala, že pokud by kapacita letounů náhodou nestačila, mohou Holidays využít některý z letounů ČSA.

Oba Airbusy najdou využití zejména v letní sezóně, kdy jimi budou cestovat čeští turisté zejména do Řecka, Turecka, Tuniska, Španělska, Velké Británie, Irska, Černé Hory a  Egypta. První lidé odcestují novým Airbusem na dovolenou 18. května na ostrov Djerba.

Foto: ČSA

"Trh s charterovou dopravou představuje vysoce konkurenční oblast podnikání. Věříme, že právě omlazení flotily a další doplňkové služby na palubách našich letadel přispějí k ještě vyššímu komfortu a celkové spokojenosti cestujících," konstatoval Jan Čejka, předseda představenstva charterové společnosti.

Holidays Czech Airlines nabízí kromě charterových letů pro partnerské cestovní kanceláře i služby klasické cestovky, zaměřuje se například na eurovíkendy, lázeňské pobyty, výlety za golfem i vlastní zájezdy do Řecka nebo na Kypr.

Letadla charterové společnosti z postupně se rodícího Českého aeroholdingu čas od času slouží i jiným účelům než k cestě na dovolenou - zvláštním letadlem přicestovali například čeští hokejisté po vítězství na Mistrovství světa, služeb společnosti využila i popová diva Lady Gaga nebo rodina korunního prince Saúdské Arábie.

 

Právě se děje

Další zprávy