Česko má 30 tisíc e-shopů, ty kvalitní se nemění

Ekonomika Ekonomika
12. 10. 2011 13:49
Rychlá dodávka je pro zákazníky stejně důležitá jako cena.
Pozor na podvodné obchody.
Pozor na podvodné obchody. | Foto: 24levne.cz

Praha - Dobrý internetový obchod dělá rychlé dodání zboží, nízké ceny, kvalitní komunikace a body navíc získá i "kamenné" výdejní místo. Češi mají navíc z čeho vybírat - funguje u nás totiž 30 tisíc e-shopů.

Vyplynulo to z ankety ShopRoku, kterou pořádá internetový srovnávač Heuréka. "Zákazníci také velmi kladně hodnotí možnost osobního odběru zboží a vítají současný trend zvyšování počtu výdejních míst po celé České republice," uvedl Tomáš Hodboď z Heureka.cz.

V letošním roce se do hlasování o nejkvalitnější i nejpopulárnější internetový obchod zapojilo přes milion hlasujících, kteří vybrali vítěze Ceny kvality v celkem 14 kategoriích podle druhu zboží a také Cenu popularity.

Útraty v e-shopech rostou o 10 procent

"Soutěž je rozdělena do dvou kategorií naprosto záměrně. Na jedné straně ukazuje, které e-shopy jsou z pohledu nakupujících nejspolehlivější a se kterými mají ty nejlepší zkušenosti. Na straně druhé anketa oceňuje také e-shopy, které mají nejvěrnější nakupující ochotné ukázat svou podporu," uvedl Hodboď.

I přes množství českých internetových obchodů se na prvních příčkách ankety umisťují stále stejná jména. Také odborníci doporučují před nákupem prověřit, zda je obchod držitelem některého certifikátu kvality nebo si na něj přečíst alespoň reference na nezávislých diskusních fórech.

Útraty Čechů v tuzemských internetových obchodech letos podle odhadu Asociace pro elektronickou komerci vzrostou až na rekordních 37 miliard korun, což je o čtyři miliardy korun více než kolik internetoví prodejci utržili loni.

 

Právě se děje

Další zprávy