Centrála německého gigantu RWE má být v Praze

Ekonomika Ekonomika
23. 7. 2012 9:39
Ve hře jsou stále ještě také slovenské Košice
Foto: RWE

Praha - Hlavní město České republiky se zřejmě stane novou centrálou německého energetického gigantu RWE.

List Hospodářské noviny v článku informuje, že právě v Praze se chystá jedna z pěti největších evropských energetických firem otevřít  servisní společnost pro celou Evropu.
 
Vytvořit by tu měla tisíc nových pracovních míst, která zruší v Německu.

Oficiální sídlo i topmanagement budou ale i nadále sídlit v německém Essenu.

Nejvyšší vedení společnosti sice kromě Prahy uvažuje ještě o slovenských Košicích, ovšem česká metropole je pravděpodobnější volba, píší HN. Je zde větší potenciál, pokud jde o nábor nových pracovních sil, a svou roli hraje rovněž menší vzdálenost od domovského Německa.

Jde o stovky až tisíc pracovních míst

„Skupina chce do Česka nebo na Slovensko přesunout celý backoffice pro účetnictví, kontroly a lidské zdroje," prozradil HN zdroj z koncernu, který je dobře obeznámený s plány společnosti. Definitivní rozhodnutí padne v polovině srpna.

Oficiální vyjádření k avizovanému stěhování společnost neposkytla. Podle mluvčího Martina Chalupského jde o mediální spekulace.

RWE následuje několik dalších významných firem, které již v Česku otevřely své centrály. První byla v roce 2004 logistická společnost DHL. Nyní o podobném kroku uvažuje například i americký prodejce slevových kuponů Groupon, což je ve svém oboru světová jednička.

 

Právě se děje

Další zprávy