Burza uvítala KIT digital. Cena jejích akcií rostla

Ekonomika Ekonomika
25. 1. 2010 16:13
Obchodování s akciemi KIT digital na pražské burze začalo úderem deváté
Foto: Jan Langer

Praha - Na pražské burze se dnes začalo obchodovat s akciemi technologické společnosti KIT digital. Cena akcií vzrostla. Obchodování začínalo na 193 korunách, brzy po začátku cena akcie vzrostla na 210 Kč a končila na úrovni 215 Kč.

Ačkoli původně chtěla firma uvést na trh v Praze novou emisi akcií, nakonec rozhodnutí změnila a rozhodla se nevydávat v tuto dobu v Evropě žádné nové akcie. Místo původně plánované emise nových akcií se proto na pražské burze objevila pouze nabídka existujících akcií společnosti obchodovaných na americkém trhu Nasdaq. Na BCPP budou obchodovány pod shodným označením KITD.

Zařazení do SPADu zřejmě ve čtvrtek

V průběhu dne růst dosahoval i 11,5 %, když se akcie obchodovaly přes 220 korun. "Proces zařazení akcií do SPADu pražské burzy je nyní v rukou jejího kotačního výboru a my očekáváme, že by se tak mohlo stát do konce tohoto týdne, nejspíše ve čtvrtek," uvedl v online rozhovoru pro server Patria Online výkonný ředitel KIT digital Kaleil Isaza Tuzman.

Společnost KIT digital je předním světovým poskytovatelem řešení pro správu videí prostřednictvím protokolu IP a má přes 600 firemních zákazníků ve více než 30 zemích světa. Ústředí nyní sídlí v Praze. Hlavní pobočky má v Kolíně nad Rýnem, Dubaji, Londýně, Melbourne, New Yorku, Stockholmu a Torontu.

Mezi největší klienty společnosti na českém a slovenském trhu patří všechny celoplošné televizní stanice, ale také pražský magistrát.

 

Právě se děje

Další zprávy