Benzin za týden zlevnil o 25 haléřů. I nafta stojí méně

Radek Pecák Radek Pecák
14. 5. 2012 14:27
Cena ropy kvůli menšímu hospodářskému růstu Číny klesá
Ilustrační snímek
Ilustrační snímek | Foto: Reuters

Praha - Již čtvrtý týden v řadě pokračuje pokles cen benzínu i nafty z dubnové rekordní úrovně. V neděli se Natural 95 prodával v průměru za 37,29 Kč/l, což je o 25 haléřů méně, než v závěru předchozího týdne. Nafta zlevnila o 13 haléřů na 36,49 Kč/l. Vyplývá to z údajů společnosti CCS, která ceny pohonných hmot dlouhodobě sleduje.

V porovnání s 16. letošním kalendářním týdnem jde o snížení ceny již o 55 haléřů u Naturalu 95 a nafta za stejnou dobu zlevnila třéměř o třicet haléřů.

Stále však jsou ceny vysoké.  Loni touto dobou se cena benzinu pohybovala kolem 35 Kč za litr a nafta byla nad 34 Kč za litr.

Nejdražší byl v neděli Natural 95 v Jihomoravském kraji, kde se prodával za 37,98 Kč/l. Nejlevněji motoristé tankovali na jihu Čech, kde v průměru platili 36,44 Kč/l.

Vyplatí se přejet natankovat z Moravy do jižních Čech

Nafta byla stejně jako benzin nejdražší v Jihomoravském kraji, litr se prodával 37,18 koruny. V nejlevnějším Jihočeském kraji byl litr nafty o 1,47 Kč levnější.

Ceny ropy na začátku tohoto týdne prudce klesají. Dostala se už pod 111 USD za barel. Mohou za to přetrvávající obavy o další vývoj v Řecku a výhled slabšího růstu v Číně, které ohrožují další vývoj poptávky po ropě.

 

 

Právě se děje

Další zprávy