Babiš může převzít Rádio Impuls, souhlasí i ÚOHS

Ekonomika Petr Kučera Ekonomika, Petr Kučera
22. 1. 2014 11:10
Majitel Agrofertu a politik posiluje, rádio je dlouhodobě nejposlouchanější
Andrej Babiš
Andrej Babiš | Foto: Reuters

Brno - Skupina Agrofert podnikatele a politika Andreje Babiše může převzít společnost Londa provozující rozhlasovou stanici Impuls. Úřad pro ochranu hospodářské soutěže dnes oznámil, že se spojením, respektive s převodem, souhlasí.

Agrofert získá vedle celostátního Rádia Impuls také lokální pražskou stanici RockZone 105,9 a společnost LIN, zprostředkovatele reklamy v rádiích skupiny Londa.

Rádio Impuls je dlouhodobě nejposlouchanější v Česku, na rozhlasovém trhu má nyní podíl zhruba 12,5 procenta.

„Aktivity skupin Agrofert a Londa se horizontálně nepřekrývají, neboť nabyvatel doposud nepůsobil v oblasti rozhlasového vysílání, poskytování inzertního (reklamního) prostoru v rádiích. Zjištěný překryv aktivit v oblasti internetové inzerce je pak zcela marginální," uvedl Úřad pro ochranu hospodářské soutěže ve svém rozhodnutí.

Posuzovaná fúze podle úřadu nezvýší tržní sílu spojujících se soutěžitelů natolik, aby měla za následek podstatné narušení hospodářské soutěže v dotčených oblastech.

Na začátku ledna schválila transakci i Rada pro rozhlasové a televizní vysílání.

Babiš do médií vstoupil předloni založením bezplatného týdeníku 5plus2. Loni koupil společnost Mafra vydávající mimo jiné deníky Mladá fronta Dnes, Lidové noviny či Metro a web iDnes.cz

Na konci listopadu Agrofert oznámil, že uzavřel smlouvu o smlouvě budoucí o koupi společnosti Londa, prodej podléhal právě schválení regulačních úřadů.

 

Právě se děje

Další zprávy