Zájem o půjčky na bydlení je pětkrát vyšší než loni

Ingrid Špátová
30. 11. 2011 5:06
Zájem o půjčky je pětkrát vyšší než loni, výkupy nemovitostí vzrostly dvojnásobně
Foto: www.fary.net

Rychlé odkoupení nemovitosti a peníze hned na ruku jsou v současnosti již obvyklou nabídkou velkých realitních kanceláří. Podle M&M Reality využilo v letošním roce možnost rychlého výkupu nemovitosti až dvakrát více klientů než v roce loňském. Míra poskytnutí výhodných půjček pak stoupla oproti loňsku na pětinásobek. Zájem o obě služby je po celé republice, více pak v regionech s vyšší nezaměstnaností.

Prodej nemovitosti průměrně trvá třiapadesát dní. V případě rychlého výkupu se podmínky mění. „Obecně vykupujeme za maximálně šedesát procent tržní hodnoty. Je to daň za rychlé peníze na ruku, které prodávající dostane hned během druhého dne. Poptávka je obrovská, proti loňskému roku dvojnásobná, a stále stoupá," uvedl Miroslav Jonáš, spolumajitel realitní kanceláře M&M Reality.

Další možnost rychlého získání finanční částky prostřednictvím realitní kanceláře je půjčka podložená obchodovanou nemovitostí.

„V takovém případě si ověříme bonitu klienta, zanalyzujeme jeho zadluženost, a pokud je vše v pořádku, půjčujeme za velmi dobrých podmínek. Jde o to, že se půjčka i s úroky následně uhradí z kupní ceny nemovitosti," vysvětluje Miroslav Jonáš. V souvislosti s domy či pozemky, na které je uvalena exekuce, Jonáš dodává: „Po zplnomocnění si necháme vyčíslit dluh, a když nás to finančně neohrozí, můžeme i v tomto případě poskytnout půjčku. Ne však klientovi, ale exekutorům, respektive věřitelům.

 

 

Právě se děje

Další zprávy