Veletrh starožitností Antique nabídne nábytek i hračky

Ingrid Špátová
7. 11. 2011 4:18
Starožitnosti a starožitné hračky budou k vidění na veletrhu Antique v pražské Novoměstské radnici

Starožitné panenky, medvídci, plechové hračky, deskové hry a divadélka z období sedmnáctého až dvacátého století budou k vidění na podzimním veletrhu starožitností Antique, který se uskuteční v pražské Novoměstské radnici od 24. do 27. listopadu.

Kromě hraček představí již tradiční veletrh starožitné šperky, sklo, obrazy, porcelán, nábytek a další užité umění. Nejedná se jen o veletrh, ale i o prodejní výstavu s přijatelnými cenami. Lze zde tedy najít i inspiraci na nákup vánočních dárků. Vystavovat a prodávat své artefakty a umělecké kolekce bude na šedesát starožitníků a galeristů z celé republiky.

Pořadatelem veletrhu je Asociace starožitníků, která letos působí v České republice již dvacátým rokem.

Sběratelství hraček se začalo rozvíjet poměrně nedávno, ve dvacátých létech dvacátého století. Nejžádanější hračky mezi prvními sběrateli vznikaly od konce devatenáctého století.

"Největší vášně vzbuzují starožitné panenky, které mají nejširší okruh příznivců, mezi něž patří i řada známých osobností. Věříme, že výběrem hraček coby tématu pro podzimní Antique, uděláme v předvánočním čase radost nejen dětem, ale také dospělým návštěvníkům," říká prezidentka pořádající Asociace starožitníků Simona Šustková.

 

Právě se děje

Další zprávy