Patrová postel vyřeší nedostatek prostoru v bytě

Andrea Berniová
9. 8. 2012 9:16
Pořiďte si postel umístěnou vysoko nad podlahou. Získáte spoustu místa
Ani manželská postel nemusí v bytě zbytečně zabírat místo
Ani manželská postel nemusí v bytě zbytečně zabírat místo | Foto: Freedomky s.r.o.

Možná v bytě řešíte problém s nedostatkem místa. Snažíte vymyslet řešení, které by vám pomohlo získat víc prostoru. Zásadní je nenechávat si zbytečnosti, které doma jen zabírají místo. Pokud také nepotřebujete tolik úložných prostor a můžete tak zredukovat množství nábytku, udělejte to.

Další možností je pořídit si závěsný nábytek, anebo vestavěné skříně, které dokážou využít každý kousek prostoru od země až po strop. Už vás ale napadlo, o kolik místa by byl váš byt bohatší, kdyby na jeho podlaze nestála postel?

Pod patrovou postelí se můžete normálně pohybovat

Postele se samozřejmě nelze zbavit jen v rámci šetření místem. Můžete si ji nechat, a přesto získat víc prostoru. Pokud máte dost vysoké stropy, můžete si totiž pořídit patrovou postel. Ta bude umístěna vysoko nad podlahou, dá se pod ní pohodlně chodit a na její původní místo dáte třeba psací stůl nebo skříňky, které se dříve tísnily jinde. Místnost bude hned vzdušnější a prostornější.

Přiblížit manželskou postel ke stropu?

Možná jste si mysleli, že vyvýšené postele jsou určené jen do dětských pokojů. I jedináčci si s nimi totiž mohou užívat výhod palandy, a zároveň si pod postelí hrát, případně si užívat skluzavky, která může být k posteli připevněna.

Obliba patrových postelí ale stoupá i u dospělých. Není totiž problém sehnat patrovou manželskou postel. Právě ta ušetří v bytě nejvíc prostoru.

Patrové postele mohou být ale i vícelůžkové. Velice kvalitní a odolné jsou patrové postele z dřevěného masivu. Mají dlouhou životnost a můžete vybírat z různých typů dřeva. Důležité je také vybrat kvalitní matraci, která vám umožní příjemný a zdravý spánek.

 

Právě se děje

Další zprávy