Obchodní centrum Lihovar otevře v polovině listopadu

Ilona Víchová
1. 11. 2011 7:45
Přestavba říčanského Lihovaru z roku 1939 je téměř dokončená. OC Lihovar své první návštěvníky přivítá už v polovině listopadu

Obchodní centrum Lihovar bude pro první návštěvníky přístupné už v polovině listopadu. Ze starého říčanského Lihovaru z roku 1939 vzniklo moderní centrum služeb a obchodů. Obchodní centrum o rozloze deset tisíc metrů čtverečních je téměř hotové. Vše se bude otevírat ve dvou fázích. V první bude otevřeno třicet tři obchodů, restaurace a kancelářské prostory. Ve druhé etapě se prostor rozšíří o více než tisíc metrů čtverečních. Součástí bude supermarket Interspar a také bistro a lékárna u Zlatého hada.

Vlastník společnosti Titan Real Invest k objektu přistupoval tak, aby zachoval jeho autentičnost a historický punc. Návštěvníci budou procházet čtyřmi podlažími. Přízemí vybudované z lihovarských sklepů je pasáží s přímým vstupem k parkovišti. V tomto patře budou k dispozici pro zákazníky hlavně služby. V prvním patře, které slouží především pro nákup potravin a léků je zajímavé funkční pálenicí s původní repasované destilační kolony. Do druhého patra zavítají návštěvníci do butiků a využijí některé nabízené služby. Kancelářské prostory budou k pronájmu v třetím podlaží.

Centrum je převážně určeno obyvatelům Prahy-Východ. V současné době jsou volné poslední dva obchody, které budou otevřené v první fázi a více než tisíc metrů čtverečních obchodní plochy, která bude otevřená na jaře roku 2012. Prostory jsou vhodné pro vybudování společenských nebo sportovních aktivit.  

 

Právě se děje

Další zprávy