Čistička vzduchu pomůže s alergiemi. Jak ji vybrat?

Ingrid Špátová
3. 11. 2011 3:05
Zbavte vzduch v bytě či domě prachu a nečistot pomocí čističky. Jaké přístroje lze koupit na našem trhu?
Foto: Aktuálně.cz

Čistička vzduchu odstraňuje nečistoty z ovzduší v bytě. Je ideální především pro alergiky, astmatiky, děti nebo domácnosti kuřáků. Příznivě také působí při časté nemocnosti. V dnešní době člověk stráví většinu času v uzavřených místnostech, ať už v kanceláři, či doma. Díky čističkám lze čistotu vzduchu ovlivňovat.

IonicCare X 6
Za 3333 korun nabízí tento přístroj skutečnou kvalitu. Moderní design, zcela tichý provoz a minimální provozní náklady jsou jen některé z jeho výhod. Díky vestavěnému generátoru vzdušných aniontů, které jsou zdraví prospěšné, pročistí až 96 procent všech alergenů, pylových částic nebo cigaretového kouře. Výskyt bakterií a plísní se sníží až o 85 procent. Soustava elektrod zajišťující cirkulaci vzduchu nahrazuje zastaralé systémy ve ventilátorech, proto není třeba výměna filtru, na který je doživotní záruka. Výkon si čistička reguluje sama, automaticky upozorní i na nutnost výměny filtru. Ten by se měl měnit zhruba každý týden.

Bionaire BAP 9424
Je jen o pár set korun dražší než předchozí přístroj a má designu věže, která šetří prostor. Výměnný filtr HEPA zachytí až 99 procent nečistot a ionizátor, který se sám vypíná, čistí vzduch od těch nejmenších částeček. Stejně jako čistička IonicCare X upozorní automaticky na výměnu filtru, jehož životnost prodlužuje prací předfiltr pro zachycení větších nečistot. Třírychlostní ventilátor zaručuje velmi tichý chod přístroje. Čistička má osvědčení BAF - schválení britskou nadací pro alergiky. Nevýhodou je absence náhradních filtrů v balení.

Daikin MC 707 VM
Čistička v elegantním moderním designu patří k těm nejlepším na trhu. Schválení BAF a atest od státního zdravotního ústavu to jen potvrzují. Díky sedmistupňovému filtračnímu systému s filtrem obsahující Bio-protilátku a technologii Flash Streamer, vyvinutou společností Daikin, odstraní ze vzduchu 99, 5 procent prachu a 99,6 procent všech alergenů. Je velmi tichá a pro osvěžení vzduchu produkuje záporné ionty. Velikým plusem je fakt, že zákazníci pocítili do týdne zlepšení silné alergie. Ceny čističky Daikin MC 707 VM se pohybují od 11 tisíc korun výš.

 

 

Právě se děje

Další zprávy