Češi kupují luxusní švédské postele nejvíc na světě

Veronika Skálová Veronika Skálová
19. 10. 2011 12:57
Ručně vyráběných postelí za statisíce se v Česku prodalo nejvíc na světě
Foto: Tchibo

Praha - Češi si zřejmě potrpí na luxusní poležení. Rozhodně ale mají nejvíc na světě rádi švédské postele značky Hästens. V pražské prodejně této značky se totiž prodalo více postelí než kdekoliv jinde na světě.

"Porazit takovou konkurenci, jakou jsou obchody v Los Angeles, New Yorku a Londýně, je pro nás velkou ctí. Ukazuje se, že dobrá marketingová práce se vyplatí i na tak malém trhu, jakým Česká republika je. A že díky ní můžeme ve světovém měřítku uspět v silné konkurenci," uvedl její majitel Karel Vagner.

Ocenění dostal obchod za 500 prodaných postelí, z toho 250 až 300 v loňském roce. Při davech, které jinak proudí řetězci s levným nábytkem to může vypadat jako malé číslo, ale je třeba vzít v úvahu cenu, kterou za lůžko švédské značky zaplatíte.

Cena ručně vyráběné luxusní postele z přírodních materiálů se nepočítá na desítky tisíc. Cena za dvojlůžko z Hästens začíná na 115 tisících, několik lidí v Česku už si ale koupilo i lože za půldruhého milionu, což je hodnota menšího bytu v některém z větších českých měst.

Letos podle majitele obchodu vzrostl prodej o 47 procent ve srovnání s loňským rokem.

 

Právě se děje

Další zprávy