Balíky pod stromeček pošlete do 21. prosince, připomíná pošta. Na Boží hod se pobočky uzavřou

ČTK ČTK
10. 12. 2015 15:13
Pošta očekává hlavní předvánoční nápor zásilek v příštím týdnu, kdy by se jejich počet měl proti běžnému období zdvojnásobit. O Štědrém dnu budou mít otevřeno jen některé velké pobočky, navíc se zkrácenou pracovní dobou. O den později pak budou všechny pobočky zavřené. Na Silvestra bude mít většina poboček otevřeno se zkrácenou dobou. Na Nový rok otevře hlavní pošta v pražské Jindřišské ulici, poštovní pobočka na Pražském hradě a na letišti.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Ondřej Besperát

Praha - Česká pošta garantuje doručení zásilky do Štědrého dne v případě, že je lidé odešlou nejpozději v pondělí 21. prosince. O Štědrém dni budou mít otevřeno ale jen některé velké pobočky, navíc se zkrácenou pracovní dobou. Vyplývá to z informací pošty.

Pošta očekává hlavní předvánoční nápor zásilek v příštím týdnu, kdy by se jejich počet měl proti běžnému období zdvojnásobit. V listopadu byl počet doručovaných balíků vyšší o 30 procent.

Pražská vyměňovací pošta 120 kvůli většímu počtu zásilek ze zahraničí, které přes ni proudí, už prodloužila spolu s ruzyňským celním úřadem hodiny pro veřejnost do 17:00. Poslední den v roce bude mít otevřeno do 12:00.

Ve čtvrtek 24. prosince bude mít otevřeno osm pražských pošt včetně hlavní pošty a nejméně po jedné poště v největších městech, například pošta Brno 7 nebo Ostrava 48 a 36. O den později budou všechny pobočky zavřené.

Na Silvestra bude mít většina poboček otevřeno dopoledne a končit bude ve 14:00 nebo 16:00. Na Nový rok bude otevřená hlavní pošta v pražské Jindřišské ulici, poštovní pobočka na Pražském hradě a na letišti.

 

Právě se děje

Další zprávy