Nejzajímavější přestavby užitkových aut. Karavan jde udělat téměř z čehokoliv

Jan Matoušek Jan Matoušek
26. 9. 2018 6:02
Nabídka užitkových aut je dnes velmi široká a vybrat si z ní může být i pro profesionály občas problém. Přesto se najdou profese, které vyžadují ještě speciální přestavbu užitkového vozu. Většinou za nimi stojí externí firmy, nabízí je ale i samotné automobilky. Spolu s veletrhem užitkových aut v Hannoveru jsme se tak podívali na zajímavé přestavby napříč spektrem výrobců. V následující galerii však nenajdete jen aktuální novinky, ale také některé představením starší, ale stále velmi zajímavé automobily.
Foto: Výrobci

Volkswagen Crafter

Horkými novinkami jsou také přestavby na základech Volkswagenu Crafter. Spolu s firmou ATLAS německá automobilka ukázala minibus Crafter 50 s místem až pro 22 osob. Díky nízkopodlažnímu uspořádání a dvokřídlým bočním dveřím se dovnitř vejde i vozíčkář. Uvnitř nechybí klimatizace nebo zábavní systém.

Foto: Výrobci

Na základech Crafteru 50 postavila firma Eder Gruppe převozník aut. Crafter má podle zvoleného základu nosnost 1,8 až 2,5 tuny. Samotná nástavba je vyrobena z komponentů s kompozitní konstrukcí z hliníku a oceli.

Foto: Výrobci

Firma Wietmarscher Ambulanz und Sonderfahrzeug z nového Crafteru s pohonem zadních kol, osmistupňovým automatem a nosností pět tun vyrobila sanitku. Auto dostalo lépe viditelná výstražná světla, integrovaný dezinfekční systém nebo systém pro šetrné naložení lůžka s pacientem.

Foto: Výrobci

Spolu s firmou Schumotec Volkswagen vyvinul také doprovodné vozidlo pro nadměrný náklad. Jeho hlavním prvkem jsou tabule, na nichž se zobrazují dopravní značky, upozorňující na nadměrný náklad. Systém jich zvládne zobrazit jedenáct.

 

Právě se děje

Další zprávy