Kolik stojí modely Tesla v Česku? Cenami překvapí, technikou překonávají konkurenci

Jan Matoušek Jan Matoušek
21. 10. 2019 6:02
Na začátku října otevřela Tesla svou první oficiální prodejnu v Česku. Americké elektromobily je tak možné koupit i v Praze. K dispozici je zájemcům kompletní nabídka, zahrnující Model 3, Model S i Model X. Spolu se zahájením prodeje Tesla zveřejnila i české specifikace jednotlivých modelů. Na to, kolik stojí i komu konkurují, se můžete podívat do galerie.
Foto: Martin Přibyl

Výbava základní verze Standard Plus zahrnuje především 15palcový displej na palubní desce. Přes něj se ovládají veškeré funkce vozu včetně rádia s prostorovým zvukem nebo dvouzónové automatické klimatizace. Základní verze nabízí i elektricky nastavitelná přední sedadla s vyhříváním, dokovací stanici pro dva telefony nebo prosklenou střechu. Zvenku jsou standardem bílý lak karoserie a 18palcová kola. Zajímá-li vás funkce Autopilot, Model 3 umí v základu udržovat směr, zrychlovat a brzdit ve zvoleném jízdním pruhu s reakcemi na další auta a chodce.

Provedení Long Range a Performance mají navíc několik prvků. Mezi nimi především on-line navigaci a obecně připojení k internetu. Velký displej tak obsahuje i internetový prohlížeč nebo možnost streamovat hudbu. S tím souvisí i prémiový audiosystém se 14 reproduktory. Obě verze mají dále LED mlhovky a vyhřívání zadních sedadel, provedení Performance navíc ještě přidává 20palcová kola, snížený podvozek, karbonový spoiler, lepší brzdy či pedály z hliníkové slitiny.

 

Právě se děje

Další zprávy