Tatra Phoenix je druhá v anketě Truck of The Year

Radek Pecák Radek Pecák
28. 11. 2011 12:50
Tatra se soutěže v celé historii účastnila poprvé a hned uspěla
Zkušební polygon je přímo v areálu továrny
Zkušební polygon je přímo v areálu továrny | Foto: Radek Pecák

Kopřivnice - Nejlepším nákladním vozem pro rok 2012 je podle mezinárodní odborné poroty Mercedes-Benz Actros a hned za ním je novinka Tatry Kopřivnice - model Phoenix.

Tato po letech opravdu zásadní novinka továrny ze severní Moravy porazila například i v celkovém pořadí ankety třetí tahač Scania Euro 6. 

Titul International Truck of the Year je udělován od roku 1977. Tatra se ho dosud nikdy neúčastnila. O letošním vítězi rozhodovala odborná porota ze 24 motoristických novinářů z 24 evropských států. Ta při výběru nejlepšího nákladního automobilu zohledňuje inovace, ekonomiku provozu, dopad na životní prostředí, bezpečnost a v neposlední řadě i pohodlí řidičů.

Nejlepší nákladní vůz s pohonem všech kol

Tatra současně zvítězila v kategorii vozů s pohonem všech kol.

Sériová výroba novéTatry začala v září. Phoenix využívá motor a kabinu výrobce DAF, v jehož síti se také bude prodávat. Naopak podvozek a Tatra jsou tradiční konstrukce této automobilky.

Tatra Phoenix se má stát v budoucnosti hlavním výrobním programem automobilky. Bude nabízena ve verzích 4x4, 6x6 i 8x8. Tento největší model uveze až 50 tun.


 

 

Právě se děje

Další zprávy