SUV pro českého chalupáře. Tyto kompaktní modely mají nejvíce místa v kufru

Jan Matoušek Jan Matoušek
21. 12. 2021 6:02
Při výběru rodinného auta je velikost zavazadlového prostoru jednou z veličin, která hraje důležitou roli. Ostatně i proto má mnoho automobilů s každou novou generací o nějaký ten litr v kufru navíc, čímž se výrobci nezapomenou viditelně pochlubit. V následujícím přehledu jsou podle velikosti kufru seřazena nejprostornější kompaktní SUV dostupná na českém trhu. Všechna přitom mají přes 500 litrů.

Data v následujícím přehledu vycházejí z údajů, které udává samotná automobilka (o problematice měření objemu kufru si můžete přečíst zde). Použili jsme vždy verzi s největším základním objemem, pokud se u některých motorových variant odlišuje.

Foto: Citroën

Citroën C5 Aircross - 580 litrů

I třetí model na francouzské platformě EMP2 (po Opelu Grandland a Peugeotu 3008) patří mezi největší ve své třídě. Citroën C5 Aircross má v základním uspořádání 580 litrů prostoru pro zavazadla. Protože je však standardně vybaven posuvnou zadní lavicí, je i s pěti sedadly teoreticky možné dozadu naložit až 720 litrů nákladu. Po sklopení zadních sedadel je pak k dispozici 1630 litrů prostoru. Platí to však jen pro verze se spalovacím motorem, plug-in hybrid disponuje objemem 460 až 600 litrů, respektive 1510 litrů po sklopení zadních sedaček.

Základní akční cena vozu je 630 tisíc korun, a to za přeplňovanou dvanáctistovku o výkonu 96 kW v kombinaci s manuální šestistupňovou převodovkou.

 

Právě se děje

Další zprávy