Hledáte spolehlivé velké SUV pro rodinu? Tady je šest tipů z řad zajímavých ojetin

Petr Šikl
3. 6. 2019 6:02
Uvažujete o koupi rodinného SUV z druhé ruky? Abyste si nezadělali na finanční katastrofu, vybrali jsme pět zástupců, kteří nabídnou adekvátní prostor, univerzálnost a současně vás jejich servis nezruinuje.
Foto: Mazda

Mazda CX-5 (2011 - 2017)

Nabízený diesel po stránce jízdní vlastností nezklame, ale složitá technika občas umí zapříčinit problémy. Lze je snadno řešit, ale náhradní díly patří k těm dražším (dvojice EGR ventilů přijde klidně na padesát tisíc, dvojice turbodmychadel na 90 tisíc, dvouhmotový setrvačník na 30 000 Kč a třeba spojková sada na dvanáct tisíc korun).

Riziko vysokých investic je tedy velmi vysoké, zejména v případě, když nevíte, k jakým jízdám auto předchozí majitel používal. Dieselu nesvědčí krátké jízdy a vyžaduje speciální zacházení spolu s včasnou výměnou motorového oleje.

Mazda CX-5 je fantasticky jezdícím vozem s povedeným designem, který si právem drží vyšší cenovku. Lepší je zvolit benzinovou verzi namísto dieselu. Nejlevnější kusy pořídíte za 270 tisíc, čtyři roky staré exempláře si pak drží cenu kolem půl milionu korun.

 

Právě se děje

Další zprávy