Sedm finalistů ankety o evropské auto roku. Nechybí Octavia ani elektrický Volkswagen

Logo ankety Auto roku 2021
Citroën C4
Cupra Formentor
Fiat 500 nové generace
Land Rover Defender
Foto: Car of the Year
Martin Přibyl Martin Přibyl
8. 1. 2021 10:12
Porota evropské ankety Auto roku zveřejnila na svém webu seznam finalistů pro rok 2021. V letošním ročníku v závěrečné sedmičce po pěti letech nechybí ani Škodovka. V roce 2016 to byl Superb, tentokrát se mezi "elitu" dostala s Octavií.

Do finálního kola prestižní ankety postupuje celkem sedm vozů, které najdete i v galerii. V abecedním pořadí se jedná o:

Šedesátičlenný tým porotců z 23 evropských zemí tentokrát finálovou sedmičku vybíral prostřednictvím korespondenčního hlasování. Velkolepé testování na severu Dánska, při němž musí nominované vozy projít řadou náročných zkoušek, bylo letos kvůli pandemii koronaviru zrušeno, píše v článku na webu magazínu Automobil český zástupce mezi porotci, Jiří Duchoň. Z téhož důvodu bylo podle Duchoně odsunuto i vyhlášení finálové sedmičky.

Vítěz a tedy i držitel titulu Auto roku 2021 bude stejně jako vloni oznámen v pondělí prvního března on-line. I letos tedy mělo být vyhlašování spojeno s autosalonem v Ženevě, ten byl ale stejně jako před rokem zrušen.

Vloni se stal evropským Autem roku Peugeot 208, předloni elektrický Jaguar i-Pace a ještě před ním zvítězilo Volvo XC40.

 

Právě se děje

Další zprávy